Imaginați-vă: Ce se întâmplă dacă știrile tv americane de astăzi ar fi fost acolo pentru a acoperi Ziua D, 6 iunie 1944?

“Bună dimineața, sunt Peter Jennings de la ABC News din Washington cu acest raport special. Departamentul de Război confirmă în această dimineață că Operațiunea Overlord, invazia aliată din Normandia, este acum în mișcare. Din păcate, veștile de pe câmpul de luptă sunt sumbre pentru forțele americane. În ciuda atacului cu cea mai mare forță militară din istorie, aliații par să fi pierdut această bătălie înainte de a începe. Începem reportajul cu reporterul Terry Moran, care este încorporat în forțele armatei americane într-o zonă din Normandia pe care Departamentul de Război a desemnat-o ‘Plaja Omaha'”

Terry Moran: “Peter, aici la Omaha Beach, tot ce ar fi putut merge prost a mers prost. Aliații au trimis 29 de vehicule de sprijin amfibiu pe acest site. Dintre acestea, 27 s-au scufundat. Suntem prinși de focurile de armă germane. În plus, știm acum întreaga plajă este puternic minat de-a lungul întinderii sale de șase mile. Observatorii ne spun că se așteaptă ca peste 2.400 de soldați aliați să moară în următoarele ore. Acum mergem la reportera Martha Raddatz, care este încorporată cu forțe la Utah Beach.”

Martha Raddatz: “Veștile nu sunt mai bune pentru aliații de aici de la Utah Beach.

O eroare de navigație a plasat forțele aliate la câțiva kilometri spre nord de locul de aterizare. Ca urmare, aliații se confruntă cu mai puțină rezistență decât se aștepta, dar le oferă, de asemenea, germanilor posibilitatea de a-și întări apărarea înainte de a se alătura atacului. Se pare că aliații au comis greșeala crucială care îi va costa războiul. Acum ne mutăm la Juno Beach și reporterul Dan Harris.”

Dan Harris: “Aici, la Juno Beach, aliații au de-a face mai mult cu recifele și bancurile decât cu gloanțele și grenadele. Meșteșugurile de aterizare au ajuns prea târziu pentru a evita aceste bariere naturale. Ca urmare, se estimează că 30 la sută din meșteșuguri au fost zdrobite înainte de a putea ajunge la țărm. Probabil că aliații vor suferi 1.200 de morți doar pe această plajă, în timp ce Operațiunea Overlord se împiedică. Înapoi la tine, Peter Jennings.”

Peter Jennings: “Acum primim rapoarte de la micul sat francez St. Mere Eglise, unde înțelegem că parașutiștii aliați au început să cadă noaptea trecută. Veștile de acolo sunt cumplite. Zeci de parașutiști americani au aterizat accidental în piața orașului și sunt măcelăriți de soldații germani înainte ca americanii să se elibereze de parașute. Acum mergem la Katie Couric pentru o avanpremieră a “Today Show” din această dimineață. Nu știu de ce mergem la Katie Couric, din moment ce lucrează pentru NBC, dar așa e ceața războiului. Katie?”

Katie Couric: “Mulțumesc, Peter. În această dimineață, la “Astăzi”, vom pune întrebarea care este în mintea fiecărui american: Este Operațiunea Overlord primul eșec aliat împotriva lui Adolf Hitler? Pentru acest răspuns, ne întoarcem la analistul militar șef al NBC, generalul ret. Barry McCaffrey. Care este părerea ta, generale?”

Generalul Barry McCaffrey: “Parașutiștilor le lipsesc țintele.

Ambarcațiunea de aterizare sosește târziu. Și acum primim estimări că până la 14.000 de civili francezi vor muri în acest atac brutal și fără rezultat asupra continentului european. Ce pot să spun? Dacă Operațiunea Overlord ar avea vreo șansă împotriva acestor formidabile apărări germane, totul ar trebui să meargă perfect. În schimb, totul a luat-o razna. Administrația Roosevelt trebuie să accepte că această misiune a eșuat, că nu putem monta o altă operațiune de o asemenea amploare, și că trebuie să luăm în considerare trimiterea în judecată pentru pace cu Hitler. În această dimineață, Katie, mă tem cu adevărat pentru America.”

Katie Couric: “Vorbind de frică, nu ratați episodul uluitoare din seara asta din ‘Fear Factor’. Împărtășește emoțiile ca “Yankee Doodle Dandy” James Cagney încearcă să danseze legat la ochi deasupra unui steag de 70 de picioare, în timp ce starleta hollywoodiană Tallulah Bankhead se confruntă cu dezgustul ei de îmbrăcăminte. Asta e tot în seara asta. …”