Se dezvoltă atât regulile fotbalului, cât și sportul fotbalului. Originar din China, fotbalul antic chinez a fost numit Cuju. Fotbalul modern a fost dezvoltat mai degrabă în Anglia decât în ​​China. Cum Cuju este un joc de fotbal antic care sa născut în China.

Procedurile de joc au fost stabilite, dar dispozițiile ulterioare au fost departe de regulile zilei. De exemplu, există o regulă conform căreia se poate considera câștigarea mingii dacă mingea vine de la poartă sau traversează spațiul de deasupra, indiferent de înălțime, fără a arunca, a lovi sau a trage cu mâinile.

Schimbări în antrenament

Poziția și formarea jucătorilor s-au diferit atunci de momentul în care erau portari, fundași, avangarde și opt atacanți pe fiecare echipă. Imediat după formularea regulilor, au existat mai multe schimbări în formare, inclusiv un portar, doi fundași, trei avangarde și cinci atacanți. Cei unsprezece membri lucrează împreună pentru a concura pe deplin cu alte echipe.

Istoria jocului de fotbal

multe materiale sugerează că China are o istorie mai lungă de a juca fotbal și fotbalul a apărut mai devreme în China antică decât în ​​Europa. Numele fotbalului chinezesc antic este Cuju sau Taju și înseamnă Cu și Ta pentru a da cu piciorul, în timp ce pentru Ju, este un fel de nume al mingii. Cuvântul Cuju a fost înregistrat pentru prima dată în Biografia Su Records, pe lângă acesta, a fost înregistrat și în Bie Lu în dinastia Han de Liu Xiang și Biografia lui Han Mei Cheng în dinastia Tang de către Yan Shiceng. Activitățile lui Cuju erau foarte bine cunoscute pentru că erau activități elegante la palatul din dinastiile Tang și Song. Fostul președinte FIFA numit Dr. Havelange se afla în China în iulie 1958, când a anunțat că fotbalul își are originea în China. Desigur, datorită limitărilor societății feudale, Cuju în China antică nu s-a dezvoltat în cele din urmă într-un joc modern competitiv. Acest lucru s-a transformat în jocul modern de fotbal din Anglia ca țară capitalistă.

În 307 î.Hr., precum și în perioada Statelor Războinice din China, când a existat un rege pe nume Wuling Zhao, s-a reformat pentru a face Hu călărie și împușcă haine pentru ca oamenii din Zhao să învețe călărie și tragere. A fost atât de uimit să iasă din oraș călare pe un cal cu urmașii săi. Într-o zi, a văzut că erau niște iepuri în pădure și le-a cerut urmașilor să ia un iepure viu pentru el, apoi următorii au fost grupați în patru echipe pentru a-i prinde împreună, dar iepurele înspăimântat a fugit ici-colo pentru a scăpa de gol. de cal și niciun iepure n-a apucat în sfârșit pentru a-i face pe toți cei de acolo să dea din cap. Dintr-o dată, cineva de acolo se prezintă pentru a-i sugera regelui că mingea poate fi folosită în locul iepurelui pentru a juca chiar și în palat, deoarece este foarte atractivă.

Regele a fost foarte fericit și l-a lăudat pe bărbat și l-a lăsat însărcinat cu pregătirea pentru acest gen de sport. Astfel, meciurile de fotbal s-au născut în China în acel moment. Era o activitate de echitație numită Cuju pe atunci. Cu sau Ta în chineză înseamnă lovitură, în raport cu Ju în chineză, fotbalul care se juca atunci. Totuși, au existat marile evoluții ale lui Cuju atunci pentru trei aspecte principale, inclusiv ridicarea mingii, stabilirea obiectivelor și lucrul la stilurile de joc.