Conducerea unei afaceri mici este destul de esențială, dar gestionarea finanțelor este o provocare cu totul diferită. Problema este că chiar și cele mai de succes companii ar putea eșua din cauza unui derapaj financiar chiar și atunci când își vând bunurile sau serviciile extrem de eficient. Din fericire, există abordări eficiente pentru gestionarea fondurilor dvs. și despre asta vom discuta astăzi.

Sfaturile noastre testate și adevărate de management financiar pentru startup-uri ca a dumneavoastră sunt oferite mai jos:

Păstrați costurile personale și profesionale separate.

Sunt banii tăi și apoi banii companiei tale. Combinarea acestor două va duce la neînțelegeri și probleme fiscale și vă va permite să consumați capital fără să vă dați seama. Creați un buget personal și un buget al companiei pentru a vă scuti de bătăi de cap. Iar dacă te afli vreodată într-o situație în care trebuie să tragi din bugetul tău de afaceri, te sfătuim să aplici online pentru diverse împrumuturi personale fără verificare de credit.

Plătești pentru asta.

În legătură cu sfaturile precedente, unul dintre motivele principale pentru care proprietarii de afaceri cheltuiesc fondurile companiei pe cheltuieli personale este că nu mai au un venit. Își acordă toată atenția afacerii lor și, ca urmare, granițele devin neclare. Separați-vă timpul de muncă de cel personal, chiar dacă știm, s-ar putea să nu fie ușor să faceți acest lucru și nu uitați să vă plătiți ceea ce meritați. Rețineți că îmbunătățirea calității vieții este unul dintre motivele cheie pentru care ați început o afacere. Nu face totul mai rău.

Cu câteva zile înainte de scadența facturilor, aveți grijă de ele.

Din cauza programelor lor agitate, poate fi simplu să uiți una sau două termene limită pentru proprietarii de afaceri mici. Problema este că aceștia pot fi afectați de amenzi de întârziere la plată, dobânzi mai mari și costuri suplimentare care ar fi putut fi evitate prin economisirea de bani. De obicei, facem un punct să ne planificăm corect toate datele scadente și să le setăm o notificare cu câteva zile înainte de a fi așteptate din acest motiv. Acest lucru permite o anumită marjă de manevră în cazul în care o întâlnire sau un eveniment neplanificat coincide cu data scadentă. Și mai bine, puteți configura retrageri automate de cont bancar pentru facturile dvs., astfel încât să nu vă faceți griji pentru nimic.

Monitorizați toți numerarul primit și ieșit.

Când alegeți deducerea automată, singurul dezavantaj pe care l-am văzut este că poate fi simplu să uitați toți banii care părăsesc contul dvs. Pentru a identifica investițiile care vă sporesc rentabilitatea investiției sau cele care vă afectează firma, este esențial ca proprietarii de afaceri să țină evidența tuturor veniturilor și cheltuielilor lor. În plus, menținerea unui jurnal financiar vă va ajuta să vă controlați inventarul în viitor.

Investește într-un contabil.

Oricum, depunerea taxelor este una dintre problemele majore ale unui proprietar de afaceri mici. Cel mai bun mod de acțiune este să angajezi un contabil care să se ocupe de impozitele, astfel încât întregul proces să fie simplificat.

Luați în considerare înscrierea la un curs de contabilitate pentru începători.

Vorbind despre angajarea unui contabil, este mult de preferat (și mai sigur) să vă pregătiți impozitele, chiar dacă aveți pe cineva în care puteți avea încredere să le facă corect. Vă sfătuim să vă înscrieți la un curs de introducere în contabilitate pentru aceasta. Îți lipsește perioada sau motivația de a vizita o instituție adevărată și poți urma mai multe cursuri online în ritmul și comoditatea ta.

În fiecare lună, așează-te să faci cărțile cu contabilul tău.

Cel mai bun mod de acțiune este să planificați întâlniri de întâlnire cu contabilul dvs. pentru a vă analiza conturile o dată pe lună, chiar dacă știți deja cum să vă descurcați singur, dar doriți totuși să utilizați unul. Acest lucru nu numai că vă va oferi o mulțime de informații despre sănătatea financiară a companiei dvs., dar vă va permite și să identificați potențialele fraude financiare.

Fii economisitor.

În cele din urmă, gestionați-vă cheltuielile cu înțelepciune. Compilarea unui liant de cupoane este inutilă, dar cumpărarea de rechizite de birou în vrac și ținerea evidenței zilelor în care puteți obține cele mai mari prețuri ar putea fi de ajutor. S-ar putea să vă gândiți să cumpărați rechizite de birou uzate când sunteți abia la început. Cu toate acestea, este ideal pentru a vă maximiza resursele actuale, astfel încât nu va trebui să cheltuiți bani pentru nimic altceva. În ceea ce privește cheltuielile tale, încearcă să menții nivelul de trai pe care îl poți gestiona.

Concluzia este că atâta timp cât stabiliți un buget pentru afacerea dvs. și urmăriți conturile dvs., gestionarea banilor nu ar trebui să fie prea dificilă.