Mulți cred că disponibilitatea de arme de foc într-o țară este motivul pentru cauza rată ridicată a deceselor. Ești de acord cu asta, să aruncăm o privire la știrile astea despre arme.

Mulți cred că disponibilitatea de arme de foc într-o țară este motivul pentru cauza rată ridicată a deceselor. Ești de acord cu asta, să aruncăm o privire la știrile astea despre arme.

În Regatul Unit, armele de foc sunt restricționate pentru civili.

În plus, orice proprietari de arme din țară ar trebui să fie licențiate și toate armele ar trebui să fie înregistrate, iar legea nu face nici o scutire. Și această regulă a armelor după masacru, dacă 16 elevi s-au întâmplat în Dunblane, Scoția. În general, aproximativ 4% din gospodării transporta pe arme de foc. Rata intenționată a mortalității în această țară sunt doar 0.04 la 100,000 de oameni (rata scăzută, nu-i asa?)

În Japonia, legile arme sunt aproape similare cu Marea Britanie, și procentul de pe rata intenționată a mortalității arma este chiar mai mică, 0,07% la 100.000.

În Canada, în cazul în care legile arme sunt oarecum mai looser, unele arme de mână sunt disponibile, dar arme de asalt sunt interzise, 26% din casele au arme prezente. Aproape patru persoane la 100.000 sunt ucise în fiecare an într-o violență intenționată cu arme. Elveția necesită înregistrarea armelor și acordarea de licențe proprietarilor de arme, dar nu impune nicio restricție cu privire la tipurile de arme deținute. Decesele cauzate de arme sunt de 6,2 la 100.000 de oameni, iar 27,2% din case au arme.

În Statele Unite, există o rată ridicată a deceselor cu arme, o uimitoare 13.47 de persoane la 100.000 sunt uciși în violență intenționată cu arme și 41% din case păstrează arme de foc. Statele Unite sunt ceva mai liberale atunci când vine vorba de legile armelor. Înregistrarea lor arma, cerințele de licențiere și disponibilitatea arma diferă de la stat la stat. Accesul și achiziționarea este mult mai ușor în comparație cu alte națiuni industrializate.

În Norvegia, există o rată a mortalității de 6,65% la 100.000 de persoane și este considerată a doua țară cu cea mai mare rată de decese cauzate de arme și violență.

Cu această cifră, putem concluziona că mai multe arme sunt disponibile și pot fi de acces, cu atât mai mare violența arma. Pe de altă parte, NRA (National Rifle Association) și pro-arma consideră că interzicerea accesului la arme de foc și de a face departe cu arme ascunse nu va avea un efect pozitiv asupra deceselor arma, fie. Ei bine, acest anumit fapt poate fi, de asemenea, adevărat. Rata de mai sus este într-adevăr orbitor, dar te-ai întrebat vreodată ce procent de violatori, hoți, și criminali ar alege să nu atace o persoană, deoarece acea persoană a fost înarmat? Chiar și o persoană care este bine înarmat poate fi atacat de oricare dintre aceste prea.

Amintiți-vă zicala populară “Armele nu ucid oameni.

Oamenii ucid oameni”, poate că problema nu este despre care deține și transportă o armă, ci modul în care un anumit procent de oameni proști acționează cu arma. Gun control este o problemă și arma de știri, care este atât de cald astăzi, și noi, ca un cetățean și guvernul ar trebui să cântărească avantajul și dezavantajul de a deține și care transportă o armă.