1. Fă-ți un buget și fii conștient de finanțele tale
Obiectivele companiei dumneavoastră vor fi stabilite într-un buget anual. Va servi drept busolă pentru a vă asigura că eviți problemele legate de fluxul de numerar și iei decizii de afaceri încrezătoare în avans.
Un buget vă poate ajuta, de asemenea, să vă concentrați asupra sarcinilor necesare pentru a vă atinge obiectivul.
Nu ignora doar bugetul după ce ai făcut unul. Indiferent cât de mici sunt numerele tale, este important să le verifici și să le analizezi în mod regulat. Veți putea să vă ajustați unde sunt cheltuiți banii după ce obțineți o imagine clară asupra situației companiei dvs.
2. Cheltuiește bani pe tehnologie
Pentru a păstra înregistrările de date eficiente și precise, sfătuim firmele să investească în soluții de contabilitate, facturare, salarizare, contabilitate și dezvoltare de site-uri web. Aceste instrumente îi vor ajuta să-și maximizeze timpul, banii și procesele.
De asemenea, companiile ar trebui să se concentreze pe firewall-uri și software antivirus pentru a se proteja de fraudă și escroci. O altă sugestie excelentă este să configurați plăți automate pentru serviciile de abonament lunar și vă va ajuta să evitați penalități costisitoare de întârziere.
3. Gestionarea eficientă a datoriilor
Modul în care vă gestionați datoriile vă va deosebi de rivalii tăi în ceea ce privește securitatea financiară. Încercați să achitați toate plățile restante cât mai curând posibil pentru că, teoretic, nu ar trebui să reportați datoriile din exercițiul financiar curent în următorul.
După efectuarea cercetărilor, trebuie să practicați un plan solid pentru modul în care va fi plătită datoria prin accesarea și dispersarea programului dvs. de plată.
4. Solicitați asistență de la experți calificați
Nu trebuie să fii un profesionist în fiecare domeniu pentru a fi un antreprenor de succes. Întreprinzătorii au fiecare talentul lor și, dacă gestionarea finanțelor nu este unul dintre ele, nu ar trebui să ezitați să obțineți ajutorul unor contabili calificați, avocați experimentați sau consultanți fiscali, în loc să amânați sau să efectuați o treabă slabă.
Deși costurile lor par la început excesive, merită investiția, deoarece este foarte probabil să primiți lucrări de înaltă calitate, cu puține erori și fără întârziere.
5. Faceți distincția între costurile de afaceri și cele personale
Crearea unui cont bancar corporativ de îndată ce compania dvs. este înregistrată este esențială pentru a vă separa finanțele personale de cele ale afacerii. Contabilul dvs. va aprecia că nu va trebui să se confrunte cu o mizerie de înregistrări contabile inconsecvente după anul fiscal. Acest lucru vă va ajuta să evitați problemele fiscale, obligațiile personale și alte probleme.
Utilizați un card de credit al companiei pentru toate cheltuielile legate de afaceri pentru a vă gestiona fluxul de numerar corespunzător. În plus, s-ar putea să puteți câștiga stimulente cu unele cărți de vizită pentru tranzacțiile care sunt conectate la linia dvs. de muncă.
6. Pregătește finanțarea de urgență
În ciuda eforturilor tale, nu există nicio asigurare că compania ta va obține în mod constant profit. Un fond de rezervă de urgență care să te ajute în momentele dificile este o idee bună.
Prin urmare, este la fel de important să vă asigurați că aveți suficienți bani pentru a acoperi orice potențiale pierderi în timpul extrasezonului, atunci când construiți un buget pentru anul fiscal.
Așteptați să solicitați un împrumut personal până când lucrurile sunt dificile înainte de a face acest lucru, deoarece băncile sunt mai puțin înclinate să ofere bani acum. Este sfătuit să utilizați unul cât timp finanțele dumneavoastră sunt încă solide, astfel încât împrumutul să poată fi utilizat pentru extindere, mai degrabă decât pentru salvare.
Concluzie
Conducerea propriei afaceri noi poate fi încântătoare, dar dacă aspectul financiar nu este gestionat corespunzător, poate oferi dificultăți și dezavantaje.
Luarea unor decizii înțelepte de management financiar va deveni mai ușor pe măsură ce acordați atenție finanțelor companiei dvs. Prin urmare, luați în considerare aplicarea următoarelor sfaturi pentru a vă proteja de dificultățile financiare viitoare.
Stay In Touch