Când lucrezi pe cont propriu, ar putea fi intimidant să-ți gestionezi singur finanțele, mai ales dacă contabilitatea nu este punctul tău forte. Cu toate acestea, merită să vă urmăriți finanțele. Cele opt sugestii enumerate mai jos vă pot ajuta în gestionarea banilor și vă pot poziționa pentru succesul personal și profesional.

1. Luați în considerare angajarea unui CPA

Dacă compania ta începe, s-ar putea să nu vrei să plătești pe altcineva, dar angajarea unui contabil este o investiție înțeleaptă. Prin reducerea stresului legat de gestionarea banilor, colaborarea cu un profesionist experimentat vă poate elibera să vă concentrați pe extinderea afacerii dumneavoastră.

2. Ține-ți finanțele personale și cele profesionale separate.

Puteți urmări suma de bani care intră și iese din firmă păstrând separat conturile personale și cele corporative. În plus, deoarece banii pe care îi cheltuiți pentru divertisment și mese pentru dvs. și familia dvs. nu vor fi confundați cu banii pe care îi cheltuiți pentru afacerea dvs., vor exista mai puține neînțelegeri.

3. Luați în considerare procentele.

Dacă lucrezi pentru tine, venitul tău lunar poate varia. Gândirea în procente mai degrabă decât în ​​numere exacte de numerar face mai simplă stabilirea priorităților financiare.

Decideți cât de mult din venit doriți să alocați fiecărei investiții. Indiferent dacă câștigați 15.000 USD sau 100 USD lunar, mențineți acele procente.

4. Pune bani deoparte pentru taxe

Când lucrați pentru dvs., impozitele nu sunt deduse din salariile dvs. Puteți lucra cu un contabil pentru a determina câți bani să puneți deoparte, dar un punct de plecare decent este de 25 până la 30 la sută din venitul dvs. lunar.

Taxele pentru persoanele care desfășoară activități independente trebuie depuse și periodic. Veți evita penalitățile și costurile și veți fi supuși unei plăți mari de impozite în fiecare an dacă faceți acest lucru.

5. Stabiliți un fond de rezervă.

Pune deoparte cheltuieli de cel puțin șase până la opt luni dacă te confrunți cu o criză. Nu știi niciodată când compania ta va experimenta o scădere a vânzărilor sau, în circumstanțe grave, un proces. Gestionarea unei situații financiare va fi mai simplă dacă ai bani în plus.

6. Investește în pensie

Dacă ați ocupat odată o funcție cu normă întreagă, un procent din fiecare salariu a fost probabil dedus și contribuit la un cont de pensionare. Cu toate acestea, dacă lucrezi pentru tine, ești responsabil pentru economisirea acelor bani.

Persoanele care desfășoară activități independente ar trebui să se gândească la stabilirea unuia dintre planurile de pensionare enumerate mai jos:

Plan simplificat de pensii pentru angajați (SEP), Roth IRA, Solo 401(k) și Plan cu beneficii determinate

Depinde de dvs. câți bani ar trebui să puneți deoparte pentru pensionare, dar un loc inteligent pentru a începe este cu 5-10% din salariul dvs. lunar. Rețineți că pot exista plafonuri anuale pentru contribuții pentru unele programe de pensionare.

7. Plătiți-vă un salariu în fiecare lună

Asigurați-vă că vă plătiți un salariu pe măsură ce vă împărțiți veniturile lunare în mai multe fonduri. Vă ajută să gestionați fluxul de numerar al companiei dvs. și vă garantează că aveți o modalitate de a vă acoperi cheltuielile personale lunare.

8. Protejați-vă banii

Trebuie să vă mențineți în siguranță diferitele conturi bancare pentru finanțele personale și corporative. Protecția împotriva furtului de identitate LifeLock vă protejează informațiile sensibile. Vă veți simți încrezător în gestionarea finanțelor dvs. online dacă alegeți unul dintre serviciile lor lunare rentabile.

Acționați acum pentru a vă pregăti pentru viitor

Este esențial să fii pregătit pentru orice atunci când lucrezi pentru tine. Măsurile de mai sus vă pot ajuta să vă gestionați finanțele și să vă ofere liniște sufletească pentru viitor, indiferent de locul în care vă aflați în noua profesie.