Găsirea unei persoane care să vă ofere sfaturi bune cu privire la finanțele afacerii dvs. poate fi confuză pe piața aglomerată de astăzi. Acest articol vă arată sursele principale de sfaturi și modul în care acestea pot funcționa pentru dvs. și afacerea dvs. De la banca dvs. la FD Part time; De la contabil la firma financiară corporativă.

Ultimul raport al lui Doug Richard privind sprijinul pentru afaceri în Marea Britanie subliniază că există 3.000 de agenții guvernamentale și majoritatea trimit oamenii pur și simplu către alte agenții. Acest lucru poate duce la trecerea unui ciclu nesfârșit de la stâlp la post și de a fi nevoit să te explici mereu. Deci, dacă doriți să vă ajutați să vă finanțați afacerea, unde puteți merge?

Iată diferitele opțiuni deschise IMM-urilor din Marea Britanie pentru a vă ajuta să decideți cel mai bun traseu pentru dvs.

1. Banca dvs.

Băncile de pe stradă (RBS, Barclays, HSBC, Lloyds) vă pot oferi cu siguranță sfaturi în ceea ce privește împrumuturile, descoperirile de cont, finanțarea facturilor și vă pot oferi, de asemenea, câteva îndrumări cu privire la dezvoltarea fluxului de numerar și sfaturi generale de afaceri. De obicei, aceste sfaturi provin de la personalul care este bine instruit intern și care a privit multe afaceri din exterior, dar este posibil să nu aibă experiență operațională directă în conducerea unei afaceri.

2. Contabilul dvs.

Contabilii vin în mai multe moduri și este important pentru dvs. să înțelegeți dacă aveți de-a face cu auditori (responsabili pentru verificarea contului dvs. după sfârșitul anului), cu consilieri fiscali (care vă ajută cu probleme fiscale și TVA) sau cu companii care vă ajută la contabilitate , rapoarte de gestionare și conturi. Fiecare dintre ele are competențe de specialitate diferite și nu ar trebui să presupuiți că doar pentru că cineva vă ajută cu impozitele dvs., vă va oferi și sfaturi generale de afaceri. La fel, veți găsi că multe companii din cele patru mari (PWC, Deloitte, KPMG, E & Y), de nivel mediu (Grant Thornton, BDO, Baker Tilley) și companii cu creștere rapidă (Tenon, Vantis, Target) pot vă oferim sfaturi specifice specifice cu privire la aspectele legate de finanțarea afacerilor. Cu toate acestea, asigurați-vă că ați fost de acord în mod specific cu acest lucru în orice scrisoare de logodnă. În caz contrar, ei ar putea crede că îți țin doar cartea sau auditează compania și s-ar putea să crezi că îți spun cât de bine funcționează afacerea ta și evidențiază potențialele probleme financiare. Acest decalaj dintre așteptări a cauzat probleme semnificative pentru multe companii.

3. Propriul dvs. FD sau CFO

Dacă aveți propriul personal financiar, asigurați-vă că profitați la maximum. Este ușor să demiteți echipa financiară pentru că ați intrat în prea multe detalii și că ați avut întotdeauna puncte de vedere negative, dar adesea sunt profesioniști foarte experimentați și instruiți, care au o perspectivă excelentă asupra afacerii dvs. Ascultați ceea ce au de spus și nu ignorați doar opiniile lor, deoarece preferați să auziți toate veștile bune pe care directorul dvs. de vânzări le poate spune. Un FD sau CFO bun va avea adesea experiență de la o altă companie pe care o pot aduce pentru a vă acoperi afacerea.

4. Compania FD Part Time

Acestea au crescut rapid în popularitate pentru IMM-uri și chiar pentru unele companii mai mari și pot oferi o sursă excelentă de sprijin și consiliere. Acestea oferă pe cineva din afacerea dvs., cu normă parțială, care vă poate ghida din cunoștințele și experiența lor în moduri care sunt extrem de relevante pentru afacerea dvs. Când nu vă puteți permite să plătiți propriile DF sau CFO-uri cu normă întreagă, aceste companii (FD Solutions, Secantor, Marshall Keen, FDUK, MyFD) vă pot oferi sprijinul și îndrumarea de care aveți nevoie pentru finanțele afacerii dvs. într-un mod care poate fi de mare beneficiu pentru afacerea ta. Având un FD sau un director financiar în afacerea dvs., chiar și cu jumătate de normă, poate oferi companiei dvs. un impuls real și vă poate oferi consilieri de încredere pentru a apela la sfaturi despre finanțele companiei dvs.

5. Agențiile guvernamentale

După cum a subliniat Richards Review, poate ajunge cu ușurință să simți că îți urmăriți coada atunci când aveți de-a face cu acești agenți și, uneori, timpul și efortul depus se pot pierde atunci când nu ajungeți nicăieri. Business Link, care oferă un hub, are o reputație variabilă în funcție de zona dvs. locală. Unele dintre hub-urile de întreprindere mai favorabile și mai operative, cum ar fi Finance South East, și-au construit o bună reputație pentru sfaturi clare și relevante.